top of page

De waarheid van The Matrix

Afgelopen week heb ik weer eens de film The Matrix bekeken. Het gonsde al een tijdje door mijn hoofd, dus was het nu echt tijd om er nu eens echt de tijd voor te nemen.


The Matrix is een film die mij veel inzichten heeft gegeven. Het leerde mij dat de realiteit zoals ik die ervaar niet de werkelijkheid hoeft te zijn.


Maar wat is de werkelijkheid en wat is de Waarheid? Ik vroeg het aan de gidsen:


In deze dimensie kunnen jullie allemaal maar een klein stukje van de werkelijkheid zien, het is een klein stukje perspectief wat jullie meekrijgen. Jullie zien allemaal maar een klein stukje van het grote geheel. Het is alsof deze dimensie een groot huis is met allemaal ramen waar jullie door naar buiten kunnen kijken. En door de ramen kun je de “waarheid” zien.


Maar jullie zitten allemaal in een andere kamer van het huis en hebben maar een beperkt aantal ramen om doorheen te kunnen kijken. Je realiteit en ideeën over de “grote wereld” worden bepaald door wat je uit jouw ramen ziet en wat vanuit daar zichtbaar is.


Misschien heeft de ruimte waarin jij je bevindt wel zeezicht, maar bevindt een ander zich in een ruimte aan de achterkant die uitkijkt op een grote bergkam.


Het huis ligt aan zee. Is waar. Zelfs als een ander dat niet ziet.

Het huis ligt in de bergen. Is ook waar. Zelfs als jij dat niet zie.


Sluit je dus niet op in je eigen ruimte. Gaan ook eens op zoek naar andere uitzichten, andere perspectieven. Dan zie je hoe divers het landschap is, waarin ons derde dimensie huis ligt.


Heb jij geluk en heb je het mooie uitzicht op de zee? Of heb jij pech en kijkt jouw ruimte uit over een vuilnisbelt?


Het grote perspectief kunnen jullie niet zien. Niet in 1 keer. Dat grote perspectief, het grote geheel, noemen we de Goddelijke Waarheid. The Divine Truth.


Jullie kunnen je er een voorstelling van maken en jezelf er mee verbinden.

Maar zolang jullie in het huis van de Derde Dimensie zitten, hebben jullie elkaar nodig om het volledige plaatje te kunnen vormen.


En dus zullen jullie moeten accepteren dat het perspectief van een ander net zo waardevol is als dat van jou. Dat jullie dat zelfs nodig hebben. Want zonder de ander, krijg je geen volledig beeld.


Jullie hebben elkaar nodig. Jullie hebben elkaars perspectief nodig. Zonder een oordeel te vellen. Zodat jullie elkaar kunnen respecteren en elkaar in elkaars waarde te laten.


Dat betekent dat ook jouw perspectief belangrijk is. Dat ook jouw stem gehoord mag worden. Zelfs als het een afwijkende stem is. JUIST als het een afwijkende stem is.


Wat is dat soms moeilijk hè. Om alle oordelen naast je neer te kunnen leggen. En je stem te laten horen. Zonder een ander te overschreeuwen. Maar ook zonder jezelf te laten overschreeuwen.


In deze meditatie krijgen we hulp van Aartsengel Michael, Aartsengel Gabriel en de Godin Quan Yin. Hulp om onze waarheid in zuiverheid en liefde te kunnen uitdrukken.


Veel plezier.




268 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page